استاد غلامرضا جلالی
استاد غلامرضا جلالی متولد ۱۳۳۳ زنجان است. وی تحصیلات ابتدایی را در مدارس زنجان و پری(سرزمین نیاکانش) به پایان برد و در سال ۱۳۴۶ همراه پدر به مشهد مهاجرت کرد. سال ۱۳۴۷تحصیلات ابتدایی را در مدرسۀ منوچهری مشهد تمام کرد و مدت ۸ سال در مدرسه آیتاللهالعظمی میلانی با علوم دینی آشنا شد. او در آن سالها دروس حوزه را تا اتمام رسائل و مکاسب و شرکت در مکاسب محرمه و نیز شرح منظومه در محضر آیتالله فقید حاج آقا سید عزالدین زنجانی ادامه داد. سپس به تحصیل در دانشکده حقوق دانشگاه شیراز روی آورد و لیسانس حقوق قضایی را از آنجا اخذ کرد.
سوابق تحصیلی و شغلی
سال ۱۳۵۳ – ۱۳۵۶: شرکت در کلاسهای انجمن ایران و آمریکا به مدت ۴ سال و اخذ مدرک دیپلم زبان و اتمام رسائل و مکاسب و شرکت در مکاسب محرمه.
سال ۱۳۵۷ – ۱۳۵۹: مهاجرت به قم، عضویت علمی در فرهنگستان علوم اسلامی و بهرهگیری از محضر مرحوم علامه حاج آقا منیرالدین حسینی شیرازی. و استفاده از درسهای اخلاق آیتالله راستی کاشانی. وبهره گیری از درس های اخلاق آیتالله شب زنهدار.
سال ۱۳۶۱ – ۱۳۷۰: اتمام کفایتین در محضر آیتالله شیخ رجبعلی رضا زاده. شرکت در درس منظومه ملاهادی سبزواری استاد سید جلالالدین آشتیانی. شرکت در درس منظومه و نهایه الحکمه آیتالله حاج آقا عزالدین زنجانی.
شرکت در درس اقتصادنا اثر شهید سید محمد باقر صدر که توسط استاد محقق، از شاگردان ایشان تدریس می شد. بهره گیری از درس روش نویسندگی استاد محمد حکیمی.
تحصیل در دانشکده حقوق دانشگاه شیراز و اخذ لیسانس حقوق قضایی از دانشکده حقوق دانشگاه شیراز ۱۳۷۰٫
سال ۱۳۷۱ – ۱۳۸۸: بازگشت به حوزه مشهد و ادامه درسهای خارج، فقه و اصول در محضر آیتالله شیخ رجبعلی رضازاده، آیتالله میرزا علی آقا فلسفی، مرتضوی، علم الهدی و اتمام هشت سال خارج و شرکت در درس خصوصی فصوص الحکم و مصباح الانس مرحوم استاد شیخ محمد باقر ساعدی خراسانی. اخذ مدرک سطح ۳ (فوق لیسانس) پایان نامه الولایه من قبل الجائر، از مدیریت حوزه علمیه قم.
مدتى در فرهنگستان علوم اسلامى قم به فعالیت پرداخت، سپس مسئول برنامههاى عقیدتى – ى شهربانى قم شد.
او همزمان در دانشگاه پلیس به تدریس پرداخت.
در سال ۱۳۶۰ش، به مشهد بازگشت و پس از اتمام سطوح عالى حوزه، از جمله درس خارج فقه و اصول در دانشگاه شیراز و دانشگاه آزاد کازرون به تدریس فلسفه و تاریخ ادیان پرداخت.
او به مدت چهار سال، معاون پژوهشى مرکز اسناد انقلاب اسلامى خراسان بود و از ۱۳۷۵ همکارى با دفتر تبلیغات اسلامى خراسان رضوى را آغاز کرد.
عضویت در هیئت علمى گروه تاریخ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى وابسته به دفتر تبلیغات اسلامى از دیگر مسئولیتهاى اوست.
کارنامه علمی: از استاد جلالی صدها مقاله، یادداشت و گفتگو و کتاب در زمینههای عرفان، فلسفه، فرهنگ و تمدن، تاریخ معاصر، حقوق، رسانه، تاریخ ادیان، شیعهشناسی، حوزهشناسی، زندگینامهنویسی، مسایل ی و اجتماعی و هنر موجود است. در اینجا تنها به اهم کتب ایشان اشاره میشود، برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه شخصی ایشان مراجعه شود. بحثی درباره جامعهشناسی اسلامی(سلسله درسهای استاد محیالدین حائریشیرازی، انتشارات دانشگاه شیراز ۱۳۷۰)؛ تقویم تاریخ خراسان از مشروطه تا انقلاب اسلامی(مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تهران ۱۳۷۷)؛ مشهد در بامداد نهضت امامخمینی (مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تهران ۱۳۷۸)؛ آشنایی با تاریخ ادیان ابراهیمی(تهران، آییژ، ۱۳۸۰)؛ مشاهیر مدفون در حرم رضوی، جلدهای ۱تا۶ (بنیاد پژوهشهای اسلامیآستانقدسرضوی به ترتیب ۱۳۸۲، ۱۳۸۷، ۱۳۸۷ و ۱۳۸۷)}؛ دیدگاههای علمی آیتاللهالعظمیسید محمدهادی میلانی (بنیاد پژوهشهای اسلامی۱۳۸۴)؛ مردمشناسی دینی، هنر و پژوهشهای هنرمندان (پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، تهران ۱۳۸۴)؛ نظریه اخلاقی سینما (پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، تهران ۱۳۸۴)؛ و…
استاد هماکنون(۱۳۹۵) عضو هیئتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی(پژوهشکده اسلام تمدنی) و مدیر گروه انساب بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی هستند.
در ادامه متن گفتگو را مشاهده می کنید.
سوال: سید به چه کسی اطلاق می شود و این اطلاق از چه هنگام در جهان اسلام رایج شد؟
درباره این سایت